De eerste helft van de eerste testdag in Bahrein zit er alweer op. De meeste Mercedes aangedreven auto’s doen leuk mee vooraan, terwijl de Red Bull en Toro Rosso-bolides het daglicht nog niet hebben gezien.

Het is een beetje hetzelfde beeld als wat we van Red Bull en Toro Rosso in Jerez al zagen. Toch mogen er nog niet teveel conclusies aan hun inactiviteit worden verbonden. Red Bull puzzelt naar eigen zeggen nog wat nieuwe onderdelen in elkaar, terwijl Toro Rosso kampt met een olielekkage. Beide teams verwachten later vandaag alsnog hun coureurs naar buiten te sturen.

Op de baan lijkt Mercedes gewoon door te gaan met waar het een kleine drie weken geleden in Jerez was gebleven. Lewis Hamilton is één van de meeste productieve coureurs op de baan en ziet zijn naam bovendien bovenaan terug in de tijdenlijst. Kevin Magnussen vergezelt hem daar in zijn Mclaren, samen met Nico Hulkenberg in de Force India.

Williams, dit jaar eveneens voorzien van de Duitse krachtbron, weet met Felipe Massa achter het stuur nog niet meer dan drie ronden te rijden. Een probleem met de brandstoftoevoer weerhoudt de nog altijd in een tijdelijke livery gestoken bolide ervan het ruime sop te kiezen.

Wintertest-debutant Lotus gaat rustig van start. Om half acht vamorgen was Grosjean de eerste man op de baan, maar vier uur later is hij nog niet verder gekomen dan zeven ronden.

Robin Frijns zal zich ondertussen prima vermaken in de Caterham CT05. De Limburger mag de eerste testdag in Bahrein voor zijn rekening nemen en daar maakt hij gretig gebruik van. Hij rijdt enkele korte en langere runs en het rondenaantal loopt gestaag op richting de veertig. 

De eerste vier uur in Bahrein werden slechts twee keer onderbroken door rode vlaggen. Deze kwamen op naam te staan van Fernando Alonso en Adrian Sutil. De schade bleef echter beperkt en het tweetal behoort tot het groepje mensen dat al meer dan dertig ronden heeft weten af te leggen.

Update 12.35:
Sebastian Vettel heeft inmiddels de eerste ronden afgelegd met de RB10. In zijn tweede run wist hij zowaar al een tijd op de klokken te zetten. Enkel Toro Rosso heeft zich nu als enige team nog niet op de baan laten zien, terwijl Marussia en Williams wel buiten zijn geweest, maar nog geen tijd hebben genoteerd.

Update 13.20:
Ook Toro Rosso is nu onderweg, zij het voorzichtig. De teller staat op één installatieronde voor Daniil Kvyat.