De eerste testdag uit een tweede reeks van vier testdagen is zonder noemenswaardige problemen of incidenten begonnen. Bij Red Bull zal men tevreden zijn over het gereden aantal ronden vóór de lunch en ook de tijd is niet eens zo heel slecht.

Met een 1.37.908 blijft Daniel Ricciardo weliswaar nog ver verwijderd van de 1.33.283 die Nico Rosberg vorige week op de klokken zette, maar het is in ieder geval sneller dan dat de Oostenrijkse formatie de gehele vorige week is geweest. Bedenk daarbij dat de Australiër deze tijd vandaag in één van zijn eerste getimede ronden zette, en je mag concluderen dat de start van de dag beter is dan in het recente verleden. Een totaal van 32 gereden ronden is voor Red Bull bovendien eerder uitzondering dan regel.

Dat andere veelgeplaagde ‘Renault-team’, Toro Rosso, doet het eigenlijk niet veel slechter. De teller staat na vier uurtjes rijden op ruim veertig ronden, iets waar ze eerder alleen van konden dromen. Caterham was tot nu toe het meest productie Renault-aangedreven team, maar vandaag zien we de CT05 maar zelden op de baan. Kamui Kobayashi zorgde eerder vandaag voor de eerste neutralisatie en sindsdien staat hij binnen.

Het zal niemand verbazen dat de drie snelste mannen van dit moment een Mercedes-motor achterin hebben liggen. Opnieuw is Force India een interessante uitschieter. Sergio Pérez staat momenteel anderhalve seconde los van de rest van het veld. Nico Rosberg op plaats twee mag zich met 68 ronden de meest productieve coureur van de ochtend noemen, terwijl Kevin Magnussen wederom een aardig woordje meespreekt vooraan.

Pastor Maldonado zorgt rond de klok van elf uur Nederlandse tijd voor de tweede rode vlag. Twee neutralisaties, twee keer vanwege een stilgevallen auto met Renault-krachtbron. De teams hebben welgeteld nog drieënhalve dag om de verschillende problemen het hoofd te bieden.