*

Bahrein wel blij met nieuwe kalender

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Bahrein wel blij met nieuwe kalender
Formule1

In tegenstelling tot diverse teams en circuitbazen is de organisatie van de Grand Prix van Bahrein wel gelukkig met de nieuwe kalender die Bernie Ecclestone heeft voorgesteld.

 

Bahrein stond oorspronkelijk weer gepland als seizoensopener, maar de autoriteiten wilden graag meer tijd om te werken aan politieke stabiliteit. Dit jaar moest de Bahreinse GP worden afgelast vanwege ongeregeldheden in de golfstaat.

“Ze wilden niet aan het begin en daarom heb ik de hele kalender om moeten gooien”, verklaart Ecclestone tegenover de Financial Times. In zijn nieuwe voorstel, die nog niet is goedgekeurd door de FIA, is de race naar november verplaatst.

“Daar zijn we enorm gelukkig mee”, aldus een woordvoerder van het Bahrain International Circuit. “Vanwege de hoge temperaturen in de zomer, is het voorjaar of najaar beter geschikt voor ons. November is de beste maand.”

Ook de Grand Prix van de Verenigde Staten is naar november verschoven. Daarmee worden eveneens hoge temperaturen ontlopen, maar doen zich weer andere problemen voor. Zo zit er maar een week tussen de voorlaatste race in Austin en de finale in Sao Paulo.

“En er zijn geen directe vluchten op die route”, beseft Ecclestone, die zich echter weinig aantrekt van de kritiek van de teams op de drukke kalender. “Wij hebben problemen die groter zijn dan die van hun. Als er iets moet worden gewijzigd, zal ik dat doen.”