Rubens Barrichello geeft toe te overwegen zijn carrière in de IndyCar Series te vervolgen, maar zet de Formule 1 nog niet helemaal uit zijn hoofd. “Je weet maar nooit”, aldus de Braziliaan.

 

Op uitnodiging van zijn goede vriend Tony Kanaan test Barrichello deze week twee dagen voor KV Racing. “Ik heb geen contract, dus niets houdt me tegen”, verklaart hij in de Braziliaanse krant O Estado de Sao Paulo. “Ik ga er met open vizier in. Als het me dezelfde passie geeft, waarom dan niet? Ik hou van racen.”

 

Het enige dat hem mogelijk wel kan tegenhouden, is dat hij zijn vrouw heeft beloofd niet op ovals te rijden. “Dat is waar en dat is een belangrijk punt”, erkent Barrichello. “Maar voordat ik daarover nadenk, wil ik eerst de auto leren kennen. Er is altijd nog de mogelijkheid om een seizoen te doen zonder de ovalraces.”

 

Toch beschouwt Barrichello de IndyCars nog als plan B. Het liefst blijft hij actief in de Formule 1. “De droom om mijn twintigste seizoen te rijden, is er nog altijd”, stelt hij. “Je weet maar nooit. Er kan van alles gebeuren en soms wordt er dan iemand gezocht met snelheid en ervaring. Kimi Räikkönen en Michael Schumacher zijn teruggekeerd. Waarom ik dan niet?”

 

Barrichello verloor zijn stoeltje bij Williams aan Bruno Senna. Hij neemt zijn jongere landgenoot niets kwalijk. “Bruno belde me haast verontschuldigend op, maar ik wens hem het allerbeste”, zegt Barrichello. “Mijn dispuut is met Williams, niet met hem.”

 

“Dat ik niet bij Williams blijf, heeft niets met mijn rijcapaciteiten te maken”, vervolgt Barrichello. “Het is duidelijk dat Williams moeite heeft om het budget rond te krijgen. Dan is dit een begrijpelijke keuze. Nu is het afwachten hoe de onervaren coureurs omgaan met het ontwikkelen van de auto.”