Rubens Barrichello heeft de oplossing voor de kwakkelende Felipe Massa. Zijn jongere landgenoot moet het plezier in het autoracen terug zien te vinden.

 

Barrichello, tegenwoordig actief in de Indycar Series, denkt dat het probleem van Massa voornamelijk tussen de oren zit. “Aan zijn snelheid ligt het niet. Het is iets wat hij alleen zelf op kan lossen. Hij moet zich realiseren dat hij dit werk doet, omdat hij het leuk vindt”, aldus de elfvoudig racewinnaar.

 

De 39-jarige Barrichello spreekt uit eigen ervaring: “Elke keer als ik een minder goede periode had, kwam dat doordat ik er niet voldoende van genoot. Als coureur moet je juist op die momenten ontspanning zoeken om je te verbeteren.”

 

“Het is ook niet makkelijk voor hem”, vervolgt Barrichello. “Zijn teamgenoot Fernando Alonso is een van de beste coureurs, zo niet de beste F1-coureur van dit moment. Iedereen binnen het team houdt van Fernando.” Zo moest Barrichello zelf jarenlang opboksen tegen een vergelijkbare status van Michael Schumacher binnen het team.

 

Uit een Italiaanse poll bleek dat Rubens Barrichello hoog op het verlanglijstje van de Italiaanse fans staat als eventuele vervanger van Felipe Massa. “Dat is een onverwachte uitkomst. Blijkbaar heb ik toch iets goeds achter weten te laten in de Formule 1”, besluit Barrichello.