Rubens Barrichello verlaat na één seizoen de Indy Car Series en maakt de overstap naar het Braziliaanse Stock Car kampioenschap. Dat maakte de 40-jarige Braziliaan op donderdag via social media bekend.

Barrichello zou naar verluidt graag een tweede jaar in de IndyCar Series aan zijn debuutseizoen hebben vastgeplakt. Hij had dan met zijn goede vriend Tony Kanaan het rijdersduo willen vormen bij KV Racing. Een gebrek aan sponsoring dwarsboomde deze plannen echter. Zo kwam de Formule 1-routinier ondanks de titel ‘Rookie of the year’ zonder zitje te staan in de Indy Car Series voor 2013.

Het is voor Barrichello aanleiding genoeg om terug te keren naar zijn vaderland, waar hij uit zal komen in het Braziliaans Stock Car kampioenschap. “Ik heb de afgelopen twintig jaar over de hele wereld de Brazilaanse eer verdedigd, maar nu is het tijd om thuis te komen”, aldus Barrichello. “Het zal geweldig zijn om weer in mijn land van afkomst te racen en tegelijkertijd dicht bij mijn familie te kunnen zijn.”

“Door de jaren heen heb ik veel steun mogen ontvangen van mijn fans en daar wil ik ieder van hen voor bedanken. Ook in de voor mij nieuwe klasse zal ik proberen om mijn fans te trakteren op een mooie show. De liefde voor de sport en mijn fans blijft onverminderd bestaan. Dat het maar een heel mooi 2013 mag worden”, besluit Barrichello.