Rubens Barrichello rekent er op voor de laatste race van het jaar, in Brazilië, duidelijkheid te hebben over zijn toekomst bij het team van Williams.

Barrichello’s contract met Williams loopt aan het eind van het jaar af en hoewel hijzelf graag bij het team wil blijven, is het niet zeker of het daar ook van komt aangezien de relatie tussen de renstal en coureur enigszins bekoeld lijkt te zijn.

De onderhandelingen met Barrichello, waarvan aanvankelijk werd verwacht dat het een formaliteit betrof, zijn dus nog altijd niet afgerond, als het daar überhaupt nog van komt. Williams is naar verluidt namelijk ook in gesprek met voormalig-wereldkampioen Kimi Räikkönen, terwijl Force India-coureur Adrian Sutil ook met het team in verband wordt gebracht.

Tegenover Autosport spreekt Barrichello de verwachting uit dat hij vóór de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Brazilië, duidelijkheid krijgt van de renstal uit Grove: “Williams heeft me verteld dat ze de knoop voor de race in Brazilië doorhakken en ik hoop dat de uitkomt positief voor me is.”

De 39-jarige Barrichello is momenteel aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1 bezig en wil er graag nog een twintigste aan vastplakken, desnoods bij een ander team: “Ik praat met meerdere teams die me een goede auto kunnen bieden, want het enige waar het mij om gaat is dat ik er volgend jaar weer bij ben en een competitieve auto heb.”

“Wat dat betreft ben ik bereid om alles te doen, want ik wil heel graag blijven racen. Wat ik echter niet wil, is fungeren als veldvulling. De renstallen waar ik mee om de tafel zit, zijn dan ook teams die de kwaliteit hebben om een goede auto te bouwen en op een hoog niveau te presteren”, aldus Barrichello, die volgens de laatste geruchten in ieder geval met het team van Renault in gesprek is.