De organisatie van Bavaria City Racing heeft gisteren aangekondigd dat er na Rotterdam en Moskou een derde stad bij komt. Vanaf 2012 gaat er ook in de straten van het Ierse Dublin geracet worden.

Omdat City Racing in Rotterdam en Moskou een succes is gebleken, acht de organisatie het nu tijd om verder uit te breiden. De keuze daarvoor is gevallen op Dublin, hetgeen de gisteren ook aanwezige oud-teambaas Eddie Jordan, zelf een Ier, in ieder geval goed bevalt: “Het is onmogelijk om een echte race in Dublin te houden, maar dit is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met de Formule 1 en aan de sport te ruiken”, zegt hij tegen de Irish Times.

“Het mooie aan City Racing is bovendien dat de entree gratis is, dus iedereen kan er van genieten”, voegt de huidige analist van de BBC daar nog aan toe.

Jordan, die gisteren ook in Rotterdam aanwezig was, liet zich voor aanvang van het evenement aldaar ook al lovend uit over Bavaria City Racing en het nut daarvan voor de Formule 1: “Promotie is belangrijk voor de Formule 1 en dit soort evenement zijn daarom erg goed voor de sport”, sprak hij.

“De Formule 1 is een sport die vele kanten heeft, maar toch ook heel erg om excitement draait. De mensen willen het lawaai horen en snelle auto’s en knappe dames zien”, vatte Jordan samen, waarbij hij ook gelijk een aantal van de ingrediënten van City Racing opnoemde. “Dat is de kern, en dat moet ook zo blijven.”