De Formule 1 is ook de komende jaren op de BBC te zien. Echter zendt de Britse staatsomroep niet meer alle races rechtstreeks uit. Sky Sports gaat dat wel doen.

De twee zenders gaan een samenwerkingsverband aan, dat loopt van 2012 tot 2018. Alle races, kwalificaties en vrije trainingen worden uitgezonden op de betaalzender Sky Sports. De BBC zendt tien races live uit, waaronder de Grands Prix van Monaco en Engeland en de slotrace van het seizoen.

Van de races die niet worden uitgezonden, komt wel een samenvatting. Bovendien blijft Radio 5 Live rechtstreeks commentaar verzorgen bij alle Grands Prix. De BBC had de exclusieve rechten op de Formule 1 tot en met 2013, maar door de toenemende druk om kosten te besparen, is deze nieuwe overeenkomst tot stand gekomen.

“We zijn blij dat de Formule 1 op de BBC te zien blijft”, zegt Barbara Slater, directeur van BBC Sport. “Met deze deal brengen we niet alleen de kosten significant terug, maar zorgen we er bovendien voor dat alle actie, rechtstreeks of in samenvatting, voor het grote publiek toegankelijk blijft.”