500.000 dollar. Dat krijgt de kampioene van de W Series dit jaar voor het winnen van de titel, zo heeft de raceklasse voor vrouwen bekendgemaakt. De omgerekend 445.000 euro komt uit een pot van 1.3 miljoen euro. Vanaf 2020 valt er in de W Series nog meer te verdienen dan geld, namelijk superlicentiepunten voor de Formule 1.

Met nog twee races in het kampioenschap te gaan, dit weekend in Assen en over drie weken op Brands Hatch, staat de Nederlandse Beitske Visser tweede in het kampioenschap. Zij heeft een achterstand van tien punten op haar concurrente Jamie Chadwick, die op 83 punten staat. Daarmee maakt Visser dus nog steeds kans om kampioene te worden, net als Marta Garcia en Fabienne Wohlwend, de nummer drie en nummer vier. Mocht Visser alsnog als tweede eindigen in het kampioenschap, dan kan ze rekenen op 250.000 dollar in prijzengeld (220.000 euro).

Nieuw voor het volgende W Series-seizoen is daarbij dat er vanaf 2020 superlicentiepunten te verdienen zijn in de klasse. Een superlicentie is vereist om in de Formule 1 te mogen rijden, dus dat de W Series vanaf volgend jaar superlicentiepunten oplevert, maakt de klasse een stuk aantrekkelijker. Hoeveel punten de FIA gaat toekennen aan de W Series is nog niet bekend; om in de Formule 1 uit te komen zijn er hoe dan ook veertig nodig.

De W Series heeft tot slot bekendgemaakt hoe het startveld voor komend jaar wordt bepaald. De coureurs die in de top twaalf eindigen van dit seizoen, worden uitgenodigd om direct door te gaan naar het volgende seizoen. Iedereen buiten de top twaalf mag zich aanmelden voor het selectieproces voor 2020. Verdere details over de selectieprocedure zijn nog onduidelijk.

Lees ook: W Series: Visser rijdt op Misano naar tweede podiumplek van seizoen