*

W Series: Visser rijdt op Misano naar tweede podiumplek van seizoen

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

8 juni 2019 20:31

W Series: Visser rijdt op Misano naar tweede podiumplek van seizoen
Motorsport Images

Beitske Visser heeft vanmiddag in het Italiaanse Misano haar tweede podiumplek van het W Series-seizoen behaald. De Nederlandse vertrekt vanaf plek drie, maar maakt in de race een plekje goed en komt als tweede over de lijn. Jamie Chadwick wint voor de tweede keer dit seizoen.

Polesitter Wohlwend vertrekt slecht aan de Adriatische kust en komt meteen onder druk van Powell. De twee raken elkaar, waardoor Powell even met vier wielen van de grond gaat. Het incident brengt de safety car op de baan. Ondertussen schuift Visser op naar P2 en neemt Chadwick de leiding over.

Jamie Chadwick. Foto: Motorsport Images.

Lees ook: W Series: Beitske Visser boekt eerste zege in Zolder

Visser zet na de safety car constant druk op leidster Chadwick. Het gat tussen de twee blijft rondenlang hangen op een de halve seconde, maar hoe hard de Nederlandse ook probeert, Chadwick rijdt foutloos.

Uiteindelijk komt de overwinning van Chadwick nooit echt in gevaar. Voor de Britse is het haar tweede overwinning van het seizoen, Visser komt 0.587 seconden later als tweede over de lijn. Polesitter Wohlwend vervolledigt het podium.

Lees ook: Beitske Visser geselecteerd voor W Series: ‘Ik hoop door te stromen naar DTM of Formule E’