Beitske Visser heeft zich op onnavolgbare wijze gerevancheerd voor haar zware crash op zaterdag. Op zondag won de 17-jarige overtuigend de derde race van de ADAC Formule Masters op Circuit Park Zandvoort.

Beitske zat ’s ochtends tijdens race twee enigszins bibberig achter het stuur. Nadat ze de nacht gedwongen door moest brengen in het ziekenhuis, werd ze de volgende ochtend fit genoeg bevonden om achter het stuur te kruipen.

Het duurde dan ook enkele ronde voordat Visser de snelheid weer te pakken had. Toen dat eenmaal het geval was, reed ze strak naar de achtste plaats, wat haar de poleposition opleverde voor de derde en laatste race.

Eenmaal aangekomen op die eerste startplaats vertelde Visser aan Formule 1 dat de crash haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Op de vraag of ze al een beetje bekomen was van de schrik, antwoordde ze: “Nee, nog niet echt. Ik voel me nog een beetje shakey, maar ik ga er het beste van maken.”

En hoe kun je dat beter doen dan met een overwinning? Alleen bij de start moest ze de leiding afstaan, om vervolgens enkele ronden later deze weer terug te pakken. Vanaf dat moment was het een kwestie van de voorsprong verder uitbouwen en de auto naar huis rijden. Beitske Visser bezet nu de achtste plaats in het algemeen klassement.