*

Bekende personen feliciteren Hamilton met zijn zevende wereldtitel: ‘Beste sporter ooit’

Patrick Wuite

Patrick Wuite

15 november 2020 17:08

Bekende personen feliciteren Hamilton met zijn zevende wereldtitel: ‘Beste sporter ooit’

Lewis Hamilton werd vandaag in stijl een zevenvoudig wereldkampioen en evenaart daarmee Michael Schumacher. Op Twitter stromen de felicitaties binnen. FORMULE 1 zet de belangrijkste felicitaties op een rijtje.

Rio Ferdinand, die in het verleden uitkwam voor onder meer Manchester United, beschouwt Hamilton als de grootste sporter uit Engeland. “Geen twijfel over mogelijk”, aldus de BT Sport-analist.

Oud-voetballer Gary Lineker sluit zich aan bij zijn BT Sport-collega. “Wat een prestatie. Ongekend.”

Game recognises game“, schrijft voetbalclub FC Barcelona op Twitter. “Namens de Barcelona-familie, gefeliciteerd Lewis.”

“Gefeliciteerd Lewis”, aldus zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez.

De Formule E staat ook stil bij het kampioenschap van Hamilton. “Ongelooflijk. Geweldige prestatie”, zegt de elektrische formulewagenklasse op Twitter.

De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, is blij dat hij Hamilton van dichtbij heeft meegemaakt. “Een absoluut voorrecht. Zo schrijf je geschiedenis: iets wat onmogelijk lijkt mogelijk maken.”

Ook het team waar Lewis Hamilton vaak tegen moest vechten, zo ook vandaag, feliciteert de Brit. “Namens iedereen binnen Ferrari, gefeliciteerd.”

De band tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg verslechterde snel toen ze teamgenoten werden bij Mercedes, maar toch heeft de Duitser waardering voor de prestaties van zijn oude rivaal. “Zevenvoudig kampioen. Dat is ongekend! Zeker één van de grootste prestaties uit de geschiedenis van de sport. Ga het vieren met je vrienden en familie, Lewis. Geniet ervan!”, schrijft Rosberg.

Voor Max Verstappen was het een race om snel te vergeten, maar ook hij toont zijn respect voor de bijzondere prestatie van de Brit. “Gefeliciteerd Lewis en Mercedes met de zevende wereldtitel.”

Lewis Hamilton reed tussen 2007 en 2012 bij McLaren en natuurlijk feliciteren zij hem ook. “Namens mijzelf en iedereen binnen McLaren gefeliciteerd Lewis met je zevende wereldtitel. Welverdiend!”, schrijft CEO Zak Brown.

En tot slot heeft FIA president Jean Todt mooie woorden voor de zevenvoudig wereldkampioen. “De mooiste manier om kampioen te worden. Alleen maar bewondering”, aldus de Fransman.

Lees ook: Hamilton na veroveren zevende titel: ‘Dit is groter dan ik ooit had durven dromen’

Foto: Motorsport Images