Terwijl Daniil Kvyat zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen behaalde, bleef Toro Rosso-teamgenoot Jean-Eric Vergne op de vijftiende plaats steken.

“Ik ben erg te spreken over al het werk dat het team heeft verzet”, jubelt Kvyat. “Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats en we hebben een grote stap vooruit gezet. Helaas kon ik door de gele vlaggen in bocht 2 niet nog meer uit de auto halen, maar de zevende plaats is een uitstekende uitgangspositie.” 

Kvyat had al enige circuitkennis uit de Formule 3 op de Red Bull Ring en dat heeft geholpen. “Ik vind dit een erg leuk circuit om te rijden”, zegt hij. “Hopelijk kan ik een sterke race rijden voor de Red Bull-familie.” 

Voor Vergne is het pas de derde keer dit seizoen dat hij Q3 niet haalde, waar hij vorig jaar beduidend meer moeite had in de kwalificatie. In Oostenrijk zat het weer eens ouderwets tegen. 

“De hele dag had ik moeite de juiste afstelling te vinden”, verklaart hij. “Ik kampte met overstuur en dat maakte het moeilijk een perfecte ronde te rijden en Q3 te halen. Erg spijtig, want het team heeft de auto significant verbeterd. De auto is goed, dus ik ga er alles aan doen om deze teleurstellende kwalificatie morgen recht te zetten.”