Het bestuur van Mercedes blijft volledig achter het Formule 1-team staan, ondanks grote problemen met de banden aan het begin van het seizoen.

Het bestuur van Mercedes was aanwezig bij de Grand Prix van Spanje en was zeer onder de indruk van wat beide coureurs in de kwalificatie lieten zien. De race daarentegen zal de hoge heren weinig tevreden hebben gestemd. “Maar”, zo zegt motorsportbaas Toto Wolff, “ze blijven volledig in dit project geloven.”

“Het zijn stuk voor stuk technici die heel goed begrijpen wat er gaande is. Hun aanwezigheid is een geweldige motivatie voor het team, maar tegelijkertijd is het goed dat ze zien hoe complex ons bandenprobleem is. Voor de leek lijken die misschien makkelijk op te lossen, maar de beste stuurlui staan altijd aan wal.”

Oplossingen

De Mercedes-coureurs en het team geven openlijk toe geen antwoord te hebben op huidige problemen, maar volgens Wolff staat het team daarom niet extra onder druk van de directie: “Ze verwachten van ons een proactieve houding en dat we naar oplossingen zoeken. Dat is precies wat we doen.”