Renault eindigde met beide auto’s in de punten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nick Heidfeld en Vitaly Petrov zaten elkaar zelf even in de weg.

Beide coureurs gesticuleerden naar elkaar nadat ze bochtenlang wiel aan wiel hadden gereden. Tot groot ongenoegen van Heidfeld duwde Petrov hem zelfs even naar buiten. Tegenover de BBC noemde hij dat geen ‘aardige en veilige actie’. Uiteindelijk eindigde Heidfeld als zevende, één plaats voor zijn teamgenoot.

“Ik ben niet helemaal gelukkig met mijn race”, verklaart Heidfeld. “Ik was telkens omringd door verkeer en inhalen was moeilijk. Het hielp ook niet dat Vitaly me toucheerde. Maar ons tempo en onze strategie waren goed en het is altijd mooi om punten te scoren. Toch denk ik dat er meer in had gezeten, zelfs vanaf de negende startplaats.”

Petrov had meer last van een andere touche. “Het was een interessante race”, zegt de Rus. “Mijn aanvaring met Michael Schumacher compromitteerde mijn race. Als hij me niet hard geraakt, had ik het beter kunnen doen. Ik ben blij dat ik aan het eind Sebastien Buemi nog kon passeren voor de achtste plaats.”