De Fransman Jules Bianchi heeft de Desafio das Estrelas, het jaarlijkse kartevenement dat Ferrari-coureur Felipe Massa ten behoeve van het goede doel organiseert, gewonnen.

Ferrari- en Force India-testrijder Bianchi was in een veld vol (ex-)Formule 1-coureurs en bekende Braziliaanse coureurs uit andere raceklassen over twee races de sterkste, door de eerste race te winnen en in race nummer twee als vierde over de finish te komen.

Bianchi, die de eerste race vanaf de vijfde starplaats begon, wist zich daarin naar de eerste plek op te werken, voor oud-Formule 1-coureurs Lucas di Grassi en Vitantonio Liuzzi.

Organisator Felipe Massa bleef in de eerste race op de tiende plek steken, terwijl zijn Ferrari-teamgenoot en vice-wereldkampioen Fernando Alonso – die voor het eerst mee deed – vanwege een technisch defect niet aan de finish kwam.

Race twee kende vervolgens een volledig Braziliaans erepodium, waarbij GP2-coureur Felipe Nasr plaats mocht nemen op de hoogste trede, geflankeerd door zijn landgenoten Nelson Piquet Junior en Beto Monteiro.

De vierde plaats in race twee was er zoals gezegd voor Bianchi, die er zo in slaagde de ’titelstrijd’ in zijn voordeel te beslissen. “Ik ben erg blij met deze overwinning”, zo liet hij na afloop op de Ferrari-website optekenen. “Het is erg leuk om tegen zulke geweldige coureurs te strijden en ik ben Felipe erg dankbaar dat ik erbij mocht zijn. Hopelijk mag ik volgend jaar weer meedoen.”

De tweede plaats in het kampioenschapje was er voor Nasr, met Di Grassi op P3. Massa zelf werd, dankzij een achtste plaats in race twee, achtste in totaal. “Dit was mijn meest lastige Desafio tot op heden, aangezien het niet allemaal perfect liep op het technische vlak, maar het belangrijkste is dat het evenement ieder jaar groter wordt.”

Alonso, die wel vertelde dat hij het erg naar zijn zin had gehad, eindigde in de tweede race als achttiende. Andere (voormalige) Formule 1-coureurs als Bruno Senna, Sébastien Buemi, Ricardo Zonta, Luciano Burti, Kamui Kobayashi, Antonio Pizzonia, Enrique Bernoldi en Jaime Alguersuari – die vorig jaar nog wist te winnen – deden ook nog mee zonder qua resultaat echt op te vallen.

Foto: Bianchi in actie tijdens de Desafio van 2011. De Fransman reed dit keer in een in Force India-kleuren gespoten kart. © Sutton Images.