Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt dat updates aan de SF90 het team hebben geholpen in Oostenrijk mee te doen om de zege, maar: “Het lag toch vooral aan de karakteristieken van het circuit.”

Zo wordt de Zwitser in Italiaanse dienst althans geciteerd door Racefans, met de Ferrari-teambaas die de Scuderia’s sterkere optreden – met de tweede plek voor Charles Leclerc – zodoende omschrijft als ‘een combinatie van factoren’. “Aan het eind van het vorige raceweekend, in Frankrijk, hadden we al verbeteringen aan de auto gemaakt, en in Oostenrijk hadden we nieuwe updates die goed werkten”, somt hij op.

Lees ook: Brawn: ‘Verstappen en Leclerc verdienden zege allebei, beloven geweldige toekomst voor F1’

Ferrari-teambaas Binotto.

Dat het circuit in Oostenrijk Ferrari in de kaart speelde – met de lange rechte stukken en snelle bochten – mag verder ook niet vergeten worden, stipt Binotto aan. “Of we op elk circuit kunnen vechten? Ik denk het niet”, beantwoordt hij zodoende zijn eigen vraag. “Er zijn nog altijd circuits die lastiger voor ons zullen zijn”, verwacht hij, ondanks dat het dit jaar nog altijd zegeloze Ferrari nog wel verdere doorontwikkelingen in de pijplijn heeft zitten.

Leclerc verwacht sterk Mercedes
Volgens Leclerc, die in Oostenrijk in totaal 59 ronden op kop reed, maar in ronde 69 van de 71 voor de overwinning werd gepasseerd door Max Verstappen, heeft Ferrari ‘een stap gezet’. “Zeker in de kwalificatie.” Volgens de Monegask is er echter ook nog wel werk te doen. “Met name wat betreft het slijten van de banden.”

Leclerc verwacht hoe dan ook dat rivaal Mercedes ‘de komende races erg sterk zal zijn’. “Verder lijkt het dat Red Bull een goed totaalpakket heeft, vooral in de race en in hoe ze met de banden omgaan.” In zijn ogen zit Ferrari verder in het algemeen ook nog niet op het niveau van Mercedes: “Maar we komen dichterbij.”

Lees ook: Bottas hoopt op sterker Mercedes in Silverstone: ‘Moeten onderzoeken wat mis ging in Oostenrijk’