Renault-teambaas Eric Boullier is bereid om Robert Kubica eventueel halverwege het volgende seizoen een kans te geven op een comeback, aangezien de Pool ogenschijnlijk geen garanties kan geven voor wanneer hij verwacht terug te zijn.

In gesprek met Autosport vertelt Boullier dat het niet te zeggen is wanneer de nog immer revaliderende Kubica fit genoeg is om terug te keren in de Formule 1: “Er is geen deadline waar hij zich aan kan commiteren, maar we willen Robert graag terug.”

“Als dat betekent dat we hem halverwege 2012 een kans moeten geven, dan wil ik ook dat graag mogelijk maken”, stelt de teambaas verder, waarna hij aangeeft dat hij op alle gevallen voorbereid wil zijn. “Ik wil nog wel wat dingen met zijn manager afspreken voor een mogelijke terugkeer, maar ook in het geval Robert geen comeback kan maken moeten we zaken regelen.”

Boullier laat verder weten dat hij zich moreel verplicht voelt om ook gedurende 2012 een stoeltje vrij te houden voor Kubica: “Hij was heel belangrijk voor ons, dus als er een mogelijkheid is hem terug te laten komen, wanneer en op welke manier dan ook, dan bieden we hem die ook aan.”

Tussen neus en lippen door lijkt Boullier verder aan te geven dat Kubica er bij de seizoensopener sowieso nog niet bij is. “De maand oktober was voor ons beslissend om een comeback rond februari mogelijk te maken, maar Robert is helaas nog niet fit genoeg om dat soort zekerheid te bieden”, luidt de ietwat raadselachtige uitleg van de Fransman.

Communiceren met Kubica zelf is volgens Boullier overigens überhaupt niet eenvoudig omdat de coureur met niemand wil praten, hetgeen volgens de teambaas komt omdat het herstel niet zo spoedig verloopt als Kubica had gehoopt.

Boullier kan verder niet uitsluiten dat Kubica er volgend jaar voor kiest voor een ander team te gaan rijden, aangezien het contract met Renault aan het eind van het jaar afgelopen is en er nog geen nieuw contract ligt.

Boullier denkt desondanks niet dat Kubica zijn heil elders gaat zoeken: “Hij mag natuurljk doen wat hij wil, maar we zijn altijd heel eerlijk tegenover hem geweest, hem blijven steunen en moreel gezien voelen we ons ook nog altijd aan Robert verplicht en verbonden, terwijl er sowieso ook geen betere stoeltjes vrij zijn.”

De teambaas maakt zich er verder niet druk om dat hij nog een stoeltje vrij heeft voor 2012 en dit voor aanvang van dat jaar nog moet vullen met een al dan niet tijdelijke kracht.

Onder meer Kubica’s huidige vervanger Bruno Senna is één van de opties om het zitje volgend jaar (tijdelijk) in te nemen, maar ook derde man Romain Grosjean is volgens Boullier een mogelijkheid: “Hij is absoluut één van de kanshebbers.”