*

Boullier: ‘Lotus heeft ‘plan B’ voor als Räikkönen vertrekt’

Daan de Geus

Daan de Geus

9 september 2013 14:30

Boullier: ‘Lotus heeft ‘plan B’ voor als Räikkönen vertrekt’
Racepictures

Lotus-teambaas Eric Boullier koestert nog altijd de hoop dat Kimi Räikkönen bij zijn team blijft, maar heeft wel alvast een plan achter de hand voor als de Fin toch besluit te vertrekken.

“Het is aan Kimi om een beslissing te maken”, verkondigt Boullier tegenover Motorsport-Total. “Wij proberen hem natuurlijk over te halen om bij ons te blijven, maar mocht hij besluiten te vertekken, dan hebben we een plan B.”

En dat ‘plan B’ heet Nico Hülkenberg, zo weet Motorsport-Total. Hoewel Boullier niet aangeeft of Hülkenberg de enige kandidaat-vervanger van Räikkönen is, laat hij wel blijken gecharmeerd te zijn van The Hulk: “Nico is een goede coureur. Ik ken hem al langer en weet dat hij serieus snel is”, zegt de teambaas die naar verluidt in Hongarije en België met de manager van Hülkenberg om de tafel heeft gezeten.

Lotus is echter niet het enige team waarmee Hülkenberg en zijn manager Werner Heinz in gesprek zijn, vermoedt Boullier. “Voor zover ik weet staat Nico (net als Räikkönen, red.) ook bij Ferrari op het lijstje.”

Grosjean
De rijdersbezetting van Lotus voor 2014 zou dus wel eens in grote mate afhankelijk kunnen zijn van er bij Ferrari gebeurt. Dit ook omdat een mogelijk vertrek van Räikkönen weer goed is voor de kansen van Räikkönens huidige teamgenoot Romain Grosjean.

“Als Kimi vertrekt, wordt het voor Romain logischerwijs een stuk makkelijker om bij ons te blijven”, meldt Boullier, die middels zijn firma Gravity Management overigens de manager van de Franse coureur is. Wat een langer verblijf van Grosjean verder aannemelijk maakt, is dat Lotus volgens Boullier probeert om de banden met het Franse Renault en Total aan te halen.

Boullier geeft tot slot aan dat hij hoopt ‘in Singapore het één en ander te kunnen aankondigen’. Een harde deadline is dat echter niet. “We hebben geen haast, want als eenmaal bekend is wie er bij Ferrari gaat rijden, zijn wij daarna het eerste team waar de coureurs zullen aankloppen. We kunnen het ons dus veroorloven wat langer te wachten.”