Renault-teambaas Eric Boullier snapt niets van de uitspraken van Daniele Morelli, de manager van Robert Kubica. “Ik snap niet waarom hij boos is”, verklaart Boullier.

Morelli liet gisteren in de Italiaanse pers optekenen dat het team van Renault een onjuist beeld had geschetst van de situatie van Kubica.

Volgens de renstal kan de coureur er aan het begin van volgend seizoen namelijk nog niet bij zijn omdat hij dan nog niet fit is, en zo had men hem ook geciteerd in een persverklaring, maar volgens Morelli is dat niet zo en is het best mogelijk dat Kubica in maart gewoon op de grid staat.

Morelli stelde verder dat Renault de woorden van Kubica uit zijn verband had getrokken, terwijl het hem verder stoort dat de formatie uit Enstone de illusie opwekt dat zijn cliënt voor volgend jaar onder contract staat, hetgeen niet het geval is.

Dat Morelli dit alles heeft gezegd, doet Renault-teambaas Boullier versteld staan: “Ik snap echt niet waarom hij boos is”, spreekt de Fransman tegenover persbureau Press Association. “We hadden samen besloten een persbericht de deur uit te doen en Daniele ging ook gewoon akkoord met het bericht dat wij hadden opgesteld.”

“Daniele’s hele verhaal is op niets gebaseerd”, stelt Boullier, die denkt dat Renault zich zeer netjes heeft opgesteld ten opzichte van Kubica: “We zijn altijd heel duidelijk en professioneel geweest. We hebben lang op Robert gewacht en doen dat nog steeds, want we willen hem graag helpen.”