De problemen rond de Grand Prix van de Verenigde Staten nemen toe. De bouwwerkzaamheden aan het Circuit of the Americas in Austin, Texas liggen stil en het is allerminst zeker of de aangevraagde subsidie zal worden uitgekeerd.

In een verklaring laat het Circuit of the Americas weten dat het de constructie van het circuit heeft onderbroken in afwachting van zekerheid dat de Amerikaanse Grand Prix op de baan zal worden verreden.

Het contract voor het evenement is momenteel in handen van het promotiebedrijf van Tavo Hellmund. Bernie Ecclestone liet eerder al doorschemeren dat de twee partijen die betrokken zijn bij de race in Austin niet goed overeenkomen. Naar verluidt heeft hij de bouwmaatschappij die onder leiding staat van Red McCombs (foto) een nieuw contract aangeboden.

“Hoewel alles op schema lag, hebben we het werk per direct stilgelegd. Het zal worden hervat zodra het contract rond is”, zegt Bobby Epstein namens het Circuit of the Americas. McCombs vult aan: “Het is in het belang van alle partijen om snel een oplossing te vinden. Het lokale bedrijfsleven, de fans en de staat Texas rekenen op ons.”

De organisatie hoeft echter niet te rekenen op de volledige steun van de staat Texas. Controller Susan Combs zegt namelijk dat er geen voorschot zal worden uitbetaald van de aangevraagde subsidie. Het is zelfs niet gegarandeerd dat de 25 miljoen dollar aan staatssteun uberhaupt wordt uitgekeerd. Volgens haar heeft de aankondiging van de andere Amerikaanse GP in New Jersey een negatief effect op de race in Austin en zal pas achteraf worden beoordeeld of het evenement economisch een toegevoegde waarde heeft voor Texas.