De organisatie van de Russische Grand Prix heeft verklaard dat de bouw van het circuit op schema ligt. Sotsji zal in 2014 het decor vormen voor de eerste Formule 1-race op Russische bodem.

Het circuit in Sotsji wordt aangelegd binnen het complex dat de Olympische Winterspelen van 2014 zal huisvesten. Inmiddels nadert het gebouw waar racecontrol zal plaatnemen zijn voltooiing, terwijl ook de lay-out van het circuit al zichtbaar wordt.

“In de lente zal het aangezicht van het gebouw onder handen worden genomen, evenals het interieur met de diverse installaties”, aldus de organisatie ‘Formula Sochi’. “Veel van de Olympische locaties zijn al klaar, over anderen wordt nog gesproken, maar de aanleg van het F1-circuit is dus in volle gang. De bouwvakkers schieten al aardig op met het grondwerk en op sommige plaatsen is er al daadwerkelijk asfalt neergelegd.”

Hermann Tilke, uiteraard verantwoordelijk voor het ontwerp van het circuit, is in zijn nopjes met de stand van zaken. “We zijn samen met de bouwers van het circuit en met Formula Sochi nauw betrokken bij dit project en we zijn met zijn allen dan ook tevreden over het feit dat alles volgens schema verloopt. Het is een enorm project en de aanleg van een Olympisch Park vraagt om een duidelijke coördinatie.”

Foto: Formula Sochi