Ross Brawn, de teambaas van Mercedes, gaat ervan uit dat zijn formatie zich tijdens de vijf nog resterende races zal blijven verbeteren, want in Singapore heeft een nieuwe update zich uitbetaald.

Mercedes had haar bolide voor het raceweekend in Singapore van een aantal nieuwe onderdelen voorzien, en die hebben er volgens Brawn voor gezorgd dat het team een stap vooruit heeft gezet: “De laatste race voor Singapore die op een circuit werd verreden waar je veel downforce nodig hebt, was Hongarije. Wij hadden het daar heel moeilijk, en hoewel je het misschien niet aan onze posities op de baan kunt zien, tonen onze cijfers aan dat we met deze update wel degelijk vooruitgang hebben geboekt”, verklaart hij tegenover Autosport.

“Het is natuurlijk moeilijk om het effect van een update op basis van één race in te schatten, maar we zijn er vooralsnog tevreden mee en ik denk dat we tijdens de komende races verdere progressie zullen zien dankzij deze doorontwikkelingen”, is de teambaas hoopvol.

Volgens Brawn was de update aan de MGP W02 overigens niet ‘radicaal’, maar eerder een volgende stap in de goede richting: “Het ging vooral om een aantal aerodynamische aanpassingen aan het bodywork en de vloer van de auto. Het was een vorm van fine-tunen.”