Ross Brawn heeft aangegeven dat hij de functie van teambaas van Mercedes ‘geleidelijk’ gaat overdragen aan nieuwe aanwinst Paddy Lowe, die momenteel nog een vooral technische rol vervult.

De van McLaren overgekomen Lowe is sinds begin juni in dienst van Mercedes als executive director (technical), een functie waarin hij nauw samenwerkt met teambaas Brawn en Mercedes’ motorsportchef Toto Wolff, die ook executive director (business) bij het Formule 1-team is.

De bedoeling is echter – en dat is al lang geen geheim meer – dat Lowe op termijn het de rol van teambaas gaat overnemen van Brawn, hetgeen volgens Brawn, zo vertelt hij aan ESPNF1, op ‘geleidelijke wijze’ en zonder duidelijke deadlines gaat gebeuren.

“Op een bepaald punt in de toekomst zal Paddy een aantal van mijn verantwoordelijkheden op zich nemen, maar dat is niet iets dat zomaar van de ene op de andere dat gaat gebeuren”, vertelt Brawn.

“Paddy is eerder dan verwacht in dienst getreden, en we gaan zijn rol binnen Mercedes vanaf nu geleidelijk uitbreiden op een zo verstandig mogelijke manier”, legt Brawn uit. “We willen de groei en vooruitgang van het team immers niet belemmeren, dus we hebben het over een proces dat een jaar tot achttien maanden gaat duren, waarvoor verder geen vast tijdschema of deadline is.”

Voor Brawn betekent dit dat hij in de toekomst vermoedelijk niet meer naar alle races hoeft af te reizen. “Dat zou inderdaad een aantrekkelijke optie voor me zijn, maar we moeten nog maar zien wat de beste aanpak is. Als blijkt dat Paddy van meer waarde kan zijn op de fabriek dan op het circuit, dan kiezen we voor een andere oplossing.”