Mercedes-teambaas Ross Brawn is er niet bezorgd om dat het een potje wordt bij Mercedes, nu dat team vanaf december een vijftal technische topmensen in dienst heeft.

Mercedes had voor aanvang van dit jaar al drie technische kopstukken rondlopen in de vorm van Loic Bigois, Bob Bell en Brawn zelf. Sinds half oktober is Geoff Willis daar nog bijgekomen, terwijl begin december Aldo Costa zich tenslotte nog bij de in het Engelse Brackley gevestigde Duitse formatie voegt.

Met al deze heerschappen heeft Mercedes een vijftal mensen rondlopen die het gewend zijn een technische hoofdrol binnen een team te vervullen, kan er zomaar een geval ontstaan van teveel kapiteins op hetzelfde schip, zo luidt de gedachte.

In interview met het Duitse Motorsport-Total geeft Brawn echter aan dat hij hier niet bang voor is: “Het ziet er goed uit en ik maak me er geen zorgen over. We hebben namelijk een duidelijke technische structuur waarbinnen we met z’n vijven gaan samenwerken”, verklaart hij.

“De neuzen staan bovendien allemaal dezelfde kant op en de onderlinge verhoudingen zijn goed, dus het ziet er in mijn ogen positief uit”, zegt Brawn, die verder aangeeft dat hij wel weet hoe hij een team moet opbouwen: “Ik weet wat dat betreft wel hoe de vork in de steel zit.”