Dat Mercedes geen successen weet te boeken, ligt volgens teambaas Ross Brawn maar aan één ding: “De auto is niet goed genoeg. Dat is de enige conclusie die je kan trekken.”

Brawn licht in interview met Formula1.com toe hoe hij tot die conclusie is gekomen: “Het is duidelijk dat de motor goed is, want daar zijn veel races mee gewonnen. We hebben daarnaast ook twee geweldige coureurs onder contract staan, terwijl we ook over goede technische mensen beschikken, hetgeen wel blijkt uit hoe goed onze pitstops, strategie en voorbereiding op de race altijd zijn”, somt hij op.

“Als je dit allemaal in ogenschouw neemt, is er maar één conclusie die je kan trekken: de auto is niet goed genoeg.”

“Het is dus duidelijk dat we ervoor moeten zorgen dat we in de toekomst over een betere bolide beschikken, en ik denk dat iedereen binnen Mercedes dat ook wel beseft”, vervolgt de teambaas, die aangeeft dat de renstal de aandacht al naar 2012 heeft verlegd: “Dat heeft nu onze prioriteit, al blijven we natuurlijk wel onze best doen om de kansen te grijpen die zich dit jaar nog voordoen.”

Volgens Brawn heeft Mercedes alles in huis om ervoor te zorgen dat het volgend jaar met een betere auto op de proppen kan komen. “Wij werken net zo hard aan onze auto als de andere topteams en we beschikken over dezelfde middelen.”

“Ik denk niet dat we in het nadeel zijn ten opzichte van onze rivalen”, stelt Brawn aldus. “Wij hebben minder mensen in dienst dan de grotere topteams, maar we zijn bezig om die vacatures in te vullen en verder te groeien, terwijl we daarnaast de volledige steun van Mercedes genieten. Ik ga er al met al dan ook van uit dat we volgend seizoen een goede stap vooruit kunnen zetten.”