Naast Mercedes-topman Norbert Haug staat ook teambaas Ross Brawn nog gewoon volledig achter Michael Schumacher: “Hij is nog altijd heel erg snel, dus ik maak me niet druk.”

Schumacher liet na de voor hem teleurstellend verlopen Grand Prix van Turkije weten dat hij het even niet meer zo naar zijn zin had, waarna er in de media gelijk openlijk werd getwijfeld aan de motivatie en kwaliteiten van de 42-jarige Duitser.

Enkele dagen na de race in Istanbul kwam Schumacher echter terug op zijn woorden en legde hij bovendien uit dat hij het weer van de zonnige kant bekijkt en vertrouwen heeft in de toekomst.

Schumacher had daarvoor ook al steun ontvangen van Mercedes-topman Haug, die liet weten volledig in de Rekordmeister te blijven geloven. Teambaas Brawn laat nu eveneens weten er op te rekenen dat Schumacher sterk terug zal komen: “Michael heeft veel veerkracht en ik ga er vanuit dat hij dit weekend weer op het niveau presteert dat van hem verwachten”, zegt hij tegen Autosport.

De Engelsman, die samen met Schumacher grote successen boekte bij Benetton en Ferrari, vindt verder dat er niet teveel waarde gehecht moet worden aan de uitspraken die Schumacher na de race in Turkije deed: “Het is echt niet zo dat hij het niet leuk meer vindt om in de Formule 1 te rijden, dat wilde hij helemaal niet zeggen”, legt Brawn uit.

“Ik heb sindsdien nog met Michael gesproken. We hebben veel vergaderingen over technische zaken en hij vroeg zich net zoals altijd af wat we met de auto doen en welke verdere ontwikkelingen we gepland hebben en er in de pijplijn zitten.”

Volgens Brawn is het belangrijkste voor Schumacher dat hij er in slaagt de puntjes op de ‘i’ te zetten wat de details betreft, want daar gaat het in zijn ogen mis: “Het zijn soms kleine dingen die verkeerd gaan, maar die kunnen heel belangrijk zijn.”

“In Turkije was hij tot de kwalificatie bijvoorbeeld ontzettend snel, waarna een paar kleine problemen roet in het eten gooiden.”

“Ik zou me zorgen maken als Michael van begin af aan niet snel geweest zou zijn, maar het is duidelijk dat hij nog altijd erg snel is en dus maak ik me niet druk”, aldus Brawn.