Ross Brawn, uittredend teambaas van Mercedes, denkt dat het team er goed voor staat in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Mercedes werd afgelopen seizoen achter Red Bull tweede bij de constructeurs. Dat is in de vier jaar dat het fabrieksteam bestaat de beste klassering. Ross Brawn denkt die trend zich volgend seizoen wel eens door zou kunnen trekken.

“Ik zal niet beweren dat Mercedes op alle vlakken perfect op schema ligt, maar Mercedes staat er zeker niet slechter voor dan onze concurrenten”, aldus Brawn. “De ontwikkeling van de belangrijkste componenten, zoals het chassis en de versnellingsbak, begint al aardig vorm te krijgen. Er is natuurlijk een aantal zaken die nog niet helemaal gaan zoals gehoopt, maar dat hoort er allemaal bij. We staan er goed voor.”

Ross Brawn erkent dat er met de invoering van de nieuwe reglementen meer werk is weggelegd voor de mensen in de fabriek: “Er wordt zes tot zeven dagen per week keihard gewerkt. In feite beginnen de teams komend seizoen helemaal van voor af aan. Bepaalde technieken kunnen je misschien wel inzetten voor het nieuwe seizoen, maar de onderdelen zullen allemaal nieuw zijn.”

Foto: De presentatie van de succesvolle Mercedes F1 W04. De ontwikkeling van diens opvolger ligt volgens Ross Brawn op schema.