De resultaten vallen tegen, zo erkent ook teambaas Ross Brawn, maar met de teamprestatie zit het bij Mercedes wel goed: “We functioneren als een topteam en hebben er tijdens de tweede seizoenshelft het maximale uit gehaald.”

“Onze auto is niet goed genoeg, maar het team en de coureurs hebben het heel goed gedaan en ik denk dat we in de tweede helft van het jaar al het mogelijke uit de MGP W02 hebben weten te persen”, stelt Brawn in een interview aan het Italiaanse Autosprint.

“Als team mogen we dus redelijk tevreden zijn met wat we uit de auto hebben weten te halen, al is er uiteraard niemand bij Mercedes die gelukkig is met de absolute resultaten, aangezien we niet competitief genoeg zijn om met regelmaat op het podium te eindigen”, ziet Brawn beide zijden van het verhaal.

“Onze prestaties en bolide moeten dus nog beter worden, maar als team – en dan heb ik het dus over de toewijding en werklust van al het personeel – zijn we al van wereldklasse.”

Mercedes gaat dit jaar op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap eindigen, net zoals in 2010 het geval was. In 2010 scoorde Mercedes echter wel veel meer punten: het Duitse team stond vorig jaar met nog één race te gaan op 202 punten en eindigde het seizoen uiteindelijk met een totaal van 214. In de huidige jaargang heeft Mercedes tot op heden 159 punten verzameld.