*

Brawn verwacht veel van Schumacher en Rosberg

Redactie

Redactie

8 jaar geleden

Brawn verwacht veel van Schumacher en Rosberg
Formule1

Mercedes-teambaas Ross Brawn rekent er op dat zijn coureurs Michael Schumacher en Nico Rosberg goed zullen presteren en het team zo verder vooruit zullen brengen.

Schumacher en Rosberg zorgden er voor dat Mercedes het afgelopen seizoen als vierde team afsloot. Het duo haalde 214 punten binnen, waarvan Rosberg er 142 voor zijn rekening nam en 72 punten op naam van Schumacher stonden.

Een vierde plaats is voor de Duitse renstal echter niet genoeg en dus heeft Mercedes zich ten doel gesteld het in 2011 beter te doen, terwijl Schumacher op zijn beurt hoopt dat hij het teleurstellende eerste jaar van zijn comeback kan doen vergeten en Rosberg tenslotte eindelijk zijn eerste overwinning wil boeken en uiteraard ook zal pogen zijn illustere teamgenoot wederom voor te blijven.

De druk om optimaal te presteren lijkt zodoende bij alle betrokkenen dusdanig aanwezig. Teambaas Brawn rekent er dan ook op dat zijn coureurs ook daadwerkelijk het onderste uit de kan zullen halen. Om te beginnen met Schumacher: “Hij heeft een veel betere voorbereiding gehad dan vorig jaar, dus ik geloof dat hij dit jaar kan gaan verrassen”, zegt de teambaas tegen Motorsport-Total.

“Michael heeft nu een jaar lang met het team gewerkt. Hij weet inmiddels hoe het er bij ons aan toegaat, kent alle engineers en heeft goede wintertests achter de rug”, legt Brawn verder uit.

“Dat we nu bovendien banden van Pirelli gaan gebruiken, betekent ook dat iedereen wat dat betreft weer op nul begint en de voorsprong die andere coureurs op dat gebied wellicht hadden niet meer telt. Ik ben dan ook voorzichtig optimistisch dat Michael dit jaar een sterke indruk kan maken. Hijzelf is overigens nog meer vastberaden dan ooit.”

Dan Rosberg. Over de jongere van de twee Duitsers heeft Brawn wat minder te melden, hetgeen vooral komt omdat Rosberg vorig jaar – soms enigszins in de luwte – over het algemeen een sterke indruk maakte.

Brawn hoopt er dan ook op dat de 25-jarige coureur kan doorpakken: “Nico zat er vorig seizoen al dichtbij, maar kon helaas toch net geen zege pakken. Dit jaar bevinden we ons als team echter in een betere positie, en heeft hij aldus de kans om een race te winnen. Als dat eenmaal lukt en Nico over die drempel heen is, dan zal hij helemaal loskomen en is hij niet meer te houden.”