Mercedes werkt al een tijdje primair aan de nieuwe bolide die het team in 2012 verder vooruit moet helpen. Teambaas Ross Brawn heeft daar vertrouwen in, want de ontwikkeling verloopt voorspoedig.

De bolide voor 2012, die waarschijnlijk de MGP W03 gaat heten, moet Mercedes een stap dichterbij het succes brengen waar de renstal al sinds de rentree in de Formule 1 in 2009 naar streeft.

Hoewel teambaas Brawn zich geen illusies maakt en weet dat de wereldtitel er ook in 2012 nog niet inzit, hoopt hij wel dat Mercedes volgend jaar bij de andere topteams kan aansluiten en als derde of tweede in het kampioenschap kan eindigen.

Om dat te kunnen doen, zal de MGP W03 wel een betere auto moeten zijn dan de huidige W02 en diens voorloper W01. Volgens Brawn komt dat echter wel goed: “We geloven er allemaal in dat we een betere bolide kunnen bouwen”, vertelt hij aan Motorsport-Total. “We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld voor de nieuwe auto, en een paar daarvan hebben we zelfs al overtroffen.”

Het speerpunt tijdens de ontwikkeling van de bolide voor 2012 is de aerodynamica, zo bevestigt Brawn. “Wat dat betreft leggen we de lat ook hoog. We moeten namelijk een auto zien te construeren die efficiënt is en meer downforce genereert.”

“Natuurlijk is het niet gegarandeerd dat we alle doelen bereiken die we onszelf hebben gesteld, maar ik denk wel we bij Mercedes redelijk kunnen inschatten in welke mate we ons moeten verbeteren om competitief te worden. Vooralsnog verloopt de ontwikkeling bovendien voorspoedig”, aldus Brawn, die tenslotte nog laat weten dat de auto voor 2012 behalve sneller ook mooier zal worden dan de MGP W02.