Fernando Alonso zei onlangs nog dat Sebastian Vettel welkom is bij Ferrari en hij geen moeite zou hebben met de Duitser als teamgenoot. Oud-teambaas Flavio Briatore denkt daar heel anders over: “Ik zou ze nooit samen in één team willen hebben.”

In gesprek met Auto Bild laat Briatore geen twijfel bestaan over hoe ongemakkelijk hij als teambaas zou zijn met het hypothetische rijdersduo van Alonso en Vettel: “Ik zou ze echt nooit samen in één team willen hebben”, zegt hij. “Ze zouden het team verdelen en in tweeën splitsen en daardoor zwakker maken.”

Briatore denkt wel dat er overeenkomsten zijn tussen Vettel en Alonso. Ook doen beide rijders hem denken aan de Michael Schumacher uit zijn Benetton-tijdperk. “Vettel is een supergoede coureur en hij heeft dezelfde instelling die Alonso en Schumacher hadden voordat ze hun eerste wereldtitel pakten”, aldus Briatore. 

“Net als die twee jongens is Vettel na het behalen van zijn kampioenschap meer zelfverzekerd geworden”, stelt Briatore, die het aan de andere kant juist moeilijk vindt om de Schumacher van vandaag de dag in actie te zien. “Ik denk liever aan de Schumacher uit zijn Benetton- en Ferrari-periode. Hij is te lang weggeweest uit de Formule 1 en heeft nu al moeite om bij de eerste tien te zitten. Ik vind dat nogal treurig.”