Een circuitpark ligt er nog niet, de officiële aankondiging laat nog op zich wachten maar Britse media weten het al zeker: in 2020 wordt de Grand Prix van Vietnam toegevoegd aan de kalender.

Zowel de BBC als Autosport melden een akkoord over de organisatie van de race. Die zou moeten plaatsvinden op een circuit zo’n twaalf kilometer ten westen van Hanoi. “Er is nog niets gebouwd maar de locatie is vastgesteld”, zegt raceleider Charlie Whiting tegen Autosport. “Het is in de laatste fase van ontwerp, voor zover ik weet. Het doel is om in 2020 een race te organiseren, dat zou gezien eerdere ervaringen geen probleem moeten zijn.”

Whiting bevestigt ook aan het blad dat het om een stratencircuit gaat. “Het zal grotendeels op bestaande wegen zijn maar er wordt ook een nieuw gedeelte aangelegd. Dat wordt na de race ook een openbare weg. Op een open stuk moet het paddock nog gebouwd worden.”

Lees ook: Formule 1 in Zandvoort: haalbaar, niet tastbaar

Al lang in de race
Vietnam wordt al een tijd genoemd als nieuwe locatie voor een GP. Het land is met 93 miljoen inwoners een aantrekkelijke optie voor F1-eigenaar Liberty en hoofdsponsor Heineken. Het zou de activiteiten in Zuidoost-Azië na het wegvallen van de Maleisische race een nieuwe impuls  moeten geven.

Een Vietnamese GP moet de F1-activiteiten in Zuidoost-Azië een extra boost geven nu Maleisië is weggevallen.

De deal zou wel slecht nieuws betekenen voor de Nederlandse aspiraties, Assen en Zandvoort denken een kans te maken op de gunst van Liberty-topman Chase Carey. Maar waar zij nog druk doende zijn om steun te genereren bij de (lokale) overheid en de financiële plaatjes nog verre van rond zijn, schaarde de Vietnamese regering zich in augustus al achter de organisatie.

“Alle ministeries en staatsbureaus steunen het idee om een nieuwe attractie voor Hanoi te creëren”, aldus een officiële verklaring. Daarin claimt de regering van de Volksrepubliek ook omwonenden naar hun mening te hebben gevraagd: “Iedereen heeft zijn steun uitgesproken voor het plan, ook om toeristen te trekken.”