*

Buemi: ‘Ik vrees niet voor mijn stoeltje’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 april 2011 15:09

Buemi: ‘Ik vrees niet voor mijn stoeltje’
Formule1

Sébastien Buemi is onbevreesd dat Toro Rosso hem gedurende het seizoen aan de kant schuift ten faveure van bijvoorbeeld derde rijder Daniel Ricciardo.

Buemi baseert zijn zelfvertrouwen vooral op de onderlinge strijd met teamgenoot Jaime Alguersuari, zo blijkt uit het interview dat hij aan Autosprint gegeven heeft: “Ik maak me niet druk, want ik haal er het maximale uit en vergeleken met mijn teamgenoot heb ik het nooit slecht gedaan”, tekent de Italiaanse publicatie onder meer op uit zijn mond.

“Hoewel het afgelopen seizoen niet mijn makkelijkste jaar was, had ik aan het eind toch meer punten dan Jaime en heb ik ook het kwalificatie-duel gewonnen”, benadrukt Buemi verder, verwijzend naar de score van acht tegen vijf qua WK-punten en de elf tegen acht uitslag waar het de kwalificatie betreft.

“Het is duidelijk dat ik aan het eind van 2010 problemen had en niet tevreden was over hoe het ging, waarna ik afgelopen winter hard heb gewerkt en 2011 goed ben begonnen”, gaat de Zwitser verder.

Buemi – die er inmiddels 39 Grands Prix op heeft zitten – geeft verder aan dat hij weet dat de strijd binnen het talentenprogramma van Red Bull fel is en met name Ricciardo momenteel op de poort van de Formule 1 klopt, maar hij zich hier niet aan stoort: “Red Bull geeft jonge coureurs een kans om in de Formule 1 te komen. Daarom weet je dat er behalve jezelf ook altijd andere jongens zijn die willen laten zien wat ze kunnen en voor een Red Bull-team willen uitkomen, dus als je het opgeeft, is het met je gedaan”, weet Buemi.

De andere zijde van het verhaal is natuurlijk dat de beschermelingen van de energiedrankfabrikant ook allemaal stilletjes op een kans op het stoeltje bij het grote Red Bull Racing hopen.

Of dat voor hem in de kaarten zit, durft Buemi op dit moment niet te zeggen: “Er steken zo nu en dan geruchten over op, maar wie weet? Het hangt er vooral vanaf of Mark Webber doorgaat of niet. Dat vraagstuk is nu nog niet aan de orde, en ik heb er bovendien geen invloed op. Het enige wat ik kan doen, is het maximale eruit halen, goede resultaten boeken en laten zien dat ik een kans verdien.”

Lees meer over

Buemi Toro Rosso