Goed en slecht nieuws deze week voor Sébastien Buemi. Doordat Daniel Ricciardo is ondergebracht bij HRT hoeft hij niet direct te vrezen zijn stoeltje bij Toro Rosso te verliezen, maar promotie naar Red Bull lijkt verder weg dan ooit.

Zijn kansen op een plek bij Red Bull voor volgend jaar aanzienlijk geslonken, nu Christian Horner duidelijk heeft gemaakt dat het team ‘zeer waarschijnlijk’ met Mark Webber verder gaat. En als Ricciardo het goed doet bij HRT komt zijn huidige positie alsnog in gevaar.

Tegenover Formule1.nl verklaart Buemi zich niet druk te maken om zijn toekomst. “Ik kan alleen maar mijn best doen, dan betaalt dat zichzelf vanzelf een keer uit”, zegt hij. “Ik heb nu de kans gekregen om voor Toro Rosso te rijden en daar richt ik me volledig op. Natuurlijk zou ik graag voor Red Bull rijden, net als iedere coureur uit het talentenprogramma, maar dat heb ik niet zelf in de hand.”

Lange tijd had Buemi dit seizoen de overhand op zijn teamgenoot Jaime Alguersuari, maar met twee sterke optredens op rij heeft de Spanjaard de stand gelijk getrokken. Althans in punten. De Zwitser beweert nog altijd de snellere van de twee te zijn.

“In de laatste twee kwalificaties was ik duidelijk sneller”, stelt Buemi in de Zwitserse krant Blick. “In Valencia had hij echter een extra set verse banden voor de race, juist omdat hij in het eerste deel van de kwalificatie was gesneuveld. Daar moet ik mee leren leven. Uiteindelijk draait het om snelheid en daar beschik ik over.”

Lees een uitgebreid interview met Sébastien Buemi in nummer 10 van Formule1.nl, dat nu verkrijgbaar is.