Sébastien Buemi denkt dat Toro Rosso in de tweede seizoenshelft een bedreiging kan vormen voor Sauber en Force India. ‘We kunnen nog zesde worden.’

Toro Rosso zakte na de Grand Prix van Duitsland van de zevende naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. Daarmee ligt het team nog altijd op schema om de doelstelling te halen die aan begin van het jaar werd opgesteld, maar volgens Buemi moet het beter kunnen.

“Ons doel was de achtste plaats in het kampioenschap”, zegt Buemi tegen Autosport. “We stonden lang zevende, maar hebben een plaatsje verloren aan Force India. Als we ons werk goed doen in de tweede helft van het seizoen zit er echter meer in.”

“Het is cruciaal dat we de auto blijven verbeteren”, vervolgt Buemi. “We hebben wat in de pijplijn zitten voor Spa. Dat gaat ons hopelijk helpen om het gat naar onze rivalen te dichten. Als er nieuwe onderdelen blijven komen, kunnen we het seizoen sterk afsluiten.”

Op de langere termijn ziet Buemi zelfs nog meer in het verschiet liggen voor Toro Rosso, dat sinds vorig jaar geen gebruik meer mag maken van de diensten van Red Bull. En hoewel het team voortkomt uit Minardi, moest het alles eigenlijk opnieuw opbouwen.

“Het kostte wat moeite om op eigen benen te staan, maar inmiddels zijn de organisatie en infrastructuur op orde”, aldus Buemi. “We hebben minder ervaring dan teams als Williams, Sauber en Force India. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen blijven verbeteren.”