Sebastien Buemi is content met zijn elfde startplaats voor de Grand Prix van Spanje. “Sneller dan Sauber en Force India, en ik heb ook nog een set banden gespaard!”

 

Buemi reed in Q2 maar een vliegende ronde, maar die bleek goed genoeg voor de elfde plaats. Daarmee is de Zwitser sneller dan de beide Saubers en Force India’s. “En dat zijn toch onze directe concurrenten”, vertelt Buemi. “Wat me extra tevreden stemt is dat ik maar een run heb gedaan en dus een set banden het gespaard. Die komen me morgen vast goed van pas!”

Zijn teamgenoot Jaime Alguersuari bleef steken op de dertiende plaats, en probeerde in Q2 met een tweede poging zijn tijd te verbeteren. Tevergeefs, zo bleek. “In de snelle bochten was de auto goed, maar in de langzamere delen van het circuit voelde hij niet zo goed aan. Dat moeten we voor morgen nog verbeteren.”

Technisch directeur Giorgio Ascanelli geeft toe dat hij de Spaanse coureur liever na zijn eerste run binnen gehouden had. “Die tweede run was achteraf overbodig. Maar als je coureur zegt dat hij in zijn tweede run sneller kan, heb ik geen zin om hem in het heetst van de strijd te dwarsbomen.”