James Calado hoopt zijn nieuwe rol als testcoureur bij Force India als springplank te gebruiken naar een racezitje in 2014. Om zijn beoogde sprong kracht bij te zetten, wil hij tussendoor ook nog de GP2-titel winnen.

“De deal die ik nu met Force India heb, is alleen voor dit jaar”, vertelt Calado aan Sky Sports F1. “Het idee erachter is echter dat ze me nu kunnen evalueren en dat we het dan na afloop van het seizoen over onze opties kunnen hebben.”

De optie waar Calado uiteraard naar hengelt, is een racezitje. “Dat is het doel”, beaamt de Brit, die echter weet dat het ‘niet makkelijk zal worden’ een vast plaatsje te bemachtigen. “Ik moet me daarom ook eerst op dit jaar concentreren en het heel, heel goed doen, waarna we vervolgens maar moeten zien wat de toekomst brengt.”

Wat volgens Calado in ieder geval helpt is dat hij zich door vrijdagtrainingen voor Force India af te werken in de kijker kan rijden. Daarnaast heeft hij natuurlijk de GP2 nog als podium. “Het loopt dit jaar niet geweldig in de GP2, maar we hebben nog wel steeds kans om kampioen te worden en daar streef ik dus ook naar”, zo toont de nummer vijf uit het GP2-kampioenschap zich strijdvaardig.

Calado is dus vastbesloten de GP2 er niet bij in te laten schieten, ondanks dat hij verwacht dat zijn leven flink drukker wordt door zijn werk voor Force India. “Maar dit is misschien wel de enige kans die ik krijg om te laten zien wat ik kan en ik ben er helemaal klaar voor”, besluit de coureur die overigens nog niet weet tijdens welke vrije trainingen hij na het raceweekend in Monza nog in actie komt.