Kimi Raikkonen sluit niet uit dat hij met pensioen gaat als zijn contract met Ferrari in 2009 afloopt. De Fin heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst, maar benadrukt dat het wel leuk moet blijven.Raikkonen: ,,Ik ga natuurlijk niet stoppen als ik denk dat ik daarna de Formule 1 zal missen. Ik stop alleen als ik iets anders gevonden heb en leuker vind. Maar op dit moment kan ik daar nog niks zinnigs over zeggen.” Raikkonen benadrukt dat hij het racen nog steeds geweldig vindt. Het zijn de randzaken die het vervelend maken. ,,En zodra ik me daar meer aan erger dan ik geniet van het racen, is het tijd om te stoppen.”

Raikkonen is opvallend eerlijk. Dat kunnen we bij FORMULE 1 RaceReport wel waarderen. Het zou natuurlijk vreselijk jammer zijn als de Fin al in 2009 vertrekt, toch willen hem helpen met zijn post Formule 1-leven. Raikkonen zien we niet snel in een zwart gat vallen, daarvoor geniet hij teveel van het leven. Maar toch: Finland kent wel het hoogste zelfmoordcijfer in Europa. Dus voor het geval dat hij het thuis zijn en gezever vrouw Jenni snel zat wordt, een paar suggesties om de tijd door te komen.

Suggestie 1: Neem deel aan het songfestival

Finland profileert zich de laatste jaar goed op het songfestival. Met als hoogtepunt de monsterlijk goede act van Lordi dat met het nummer Hardrock Hallelujah hoge ogen gooide en in 2006 zelfs met de overwinning ervan door ging. Teräsbetoni probeerde het dit jaar weer met een hardrock-act maar daar is het publiek op uitgekeken. Aangezien de eighties revival het nog steeds goed doet is er een schone taak weg gelegd voor Kimi Raikkonen voor een soort Bros-imitatie (When will I be famous?) De looks heeft-ie al. Zijn er stiekem niet drie broertjes: Matt, Luke en Kimmi Goss?

Suggestie 2: Begin een carrière als stripper

In 2005 was er veel belangstelling voor het feit dat Kimi Raikkonen in de Engelse stripclub Four Your Eyes Only zijn broek naar beneden trok. Hij scheen er plezier in te hebben. Wie weet gaat er een verborgen talent in hem schuil. Voor een handleiding kan hij terecht op http://www.benolivieira.nl/zelf.html

Suggestie 3: Volg een cursus logopedie

Oké, misschien niet zo leuk en enerverend als de eerste twee suggesties, maar een beetje diepgang kan geen kwaad. Hij hoeft-ie dan niet meer alles drie keer te herhalen voor mensen begrijpen wat hij zegt, bovendien komt het bij suggestie vier ook weer van pas.

Suggestie 4: Word dealer

Kimi is helemaal dol op zijn motoren. Hij heeft zijn Waltz-motoren door Henk Kuipers uit Klazienaveen laten bouwen. Die Kuipers bouwt ze op maat voor de klant. Hij is de importeur voor de Benelux. Mooie taak voor Raikkonen om de Waltz in Finland te introduceren.

Suggestie 5: Begin een wodka-stokerij

Deze suggestie ligt misschien nog wel het meest voor de hand. Raikkonen houdt wel van een glaasje en met een eigen wodkastokerij heeft hij altijd een voorraad voor handen. Over de naam van zijn wodka hoeft-ie niet lang na te denken: Iceman, maar alleen als 'ie ijs- en ijs koud is.