Karun Chandhok kijkt tevreden terug op zijn kwalificatie. De Indiër bleef binnen een seconde van teamgenoot Heikki Kovalainen en voldeed daarmee aan de wens van teambaas Tony Fernandes.

Hij moest echter ook Timo Glock voor zich dulden. “Ik ben redelijk blij met het verloop van deze kwalificatie”, aldus Chandhok. “Tony zei dat hij trots was als ik binnen een seconde bleef. Doel bereikt: ik was acht tienden langzamer. Een van de uitdagingen was om te onderzoeken hoeveel grip er was met de zachte banden en weinig brandstof aan boord.”

 

“Je wordt in de kwalificatie altijd in het diepe gegooid maar mijn tijden werden steeds sneller. Ik kom er wel. De afgelopen dagen was het voor mij zaak om de auto en de banden te leren kennen en om het maximale uit DRS te halen. Het is een goede zaak dat ik bijna het maximale eruit heb gehaald.”

Heikki Kovalainen had naar eigen zeggen wel wat sneller gekund. “Ik ben gematigd tevreden omdat ik meer uit de wagen kon halen. Tijdens mijn tweede run kreeg ik mijn voorbanden niet goed warm en vervolgens pushte ik iets teveel waardoor ik mijn tijd niet verbeterde. Dat was al een aardige tijd dus echt een ramp is dit niet.”