André Maes, jarenlang de promotor van de Belgische Grand Prix, gaat met pensioen. Dat heeft hij bevestigd aan Formule 1. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Al meer dan 35 jaar promootte Maes de Belgische Grand Prix. Zijn bedrijf Spa Grand Prix, waar hij als manager werkzaam was, trad op als de officiële vertegenwoordiger van het Belgische circuit. Het bedrijf heeft al jaren te kampen met een lastige financiële situatie. Waar nieuwe locaties de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond sprongen, verdwenen races in Europa juist van de kalender. Desondanks lukte het Maes om de race in de Ardennen te behouden.

Lees ook – Promotor GP België: ‘Wij hebben geen vetorecht over een F1-race in Nederland’

Nieuwe deal
Dit jaar beklonk Maes nog een nieuwe deal voor de Belgische Grand Prix. De race staat tenminste nog drie jaar op de kalender. Met een mogelijke Nederlandse Grand Prix en een terugkeer naar Hockenheim heeft Spa er de laatste jaren wel concurrentie bij gekregen. Geen probleem volgens Maes. “Het is niet meer dan normaal dat we voortdurend voor onze plek moeten knokken. Mocht er toch een Nederlandse Grand Prix komen, hebben ze zeker drie jaar nodig om alles voor te bereiden,” zei Maes eerder dit jaar tegen Formule 1.