Het contract tussen de Formule 1 en het circuit van Spa-Francorchamps is met drie jaar verlengd. Het betekent dat de koningsklasse in elk geval nog tot en met 2021 naar het Ardennencircuit komt.

De Belgische krant L’Echo bericht dat de contractverlenging van de oorspronkelijk eind dit jaar aflopende deal eerder deze week is ondertekend. Pierre-Yves Jeholet, vice-president en minister van economie van de regio Wallonië, waar het circuit ligt, noemt het ten overstaan van dezelfde krant: “Een goede deal die ervoor zorgt dat Wallonië een evenement behoudt dat eraan bijdraagt de regio wereldwijd te promoten.”

Jeholet ziet het verder als het begin van een nieuw tijdperk samen tussen de streek, het circuit en de Formule 1, aangezien het de eerste deal rondom de Grote Prijs van België is die met de nieuwe commerciële rechtenhouder Liberty Media is gesloten.

Of en hoe de nieuwe deal voor Spa-Francorchamps impact heeft op een eventuele Grand Prix van Nederland is niet duidelijk. Zoals bekend trekt de Grote Prijs van België de laatste jaren veel Nederlandse bezoekers dankzij de opkomst van Max Verstappen. Gekscherend wordt vanwege de Oranje-invasie soms zelfs gesproken van de Grand Prix van Nederland. In Nederland zelf werken de circuits van Zandvoort en Assen aan plannen voor een Formule 1-race.