Niet Nyck de Vries (tot zijn ontslag bij AlphaTauri), maar Logan Sargeant heeft dit Formule 1-seizoen het slechtst gepresteerd. Dat stelt tv-analist en voormalig F1-coureur David Coulthard. “Het is voor hem de hoogste tijd om op te staan”, aldus de Schot tegen het Britse Channel 4.

De Vries werd eerder deze maand na de Grand Prix op Silverstone door de teamleiding van AlphaTauri en Red Bull aan de kant geschoven ten faveure van Daniel Ricciardo. Als het aan Coulthard ligt moet ook Sargeant, die als rookie voor Williams uitkomt, vrezen voor zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport. De jonge Amerikaan is de enige coureur – afgezien van De Vries en zijn vervanger Ricciardo, die alleen nog bij de GP van Hongarije in actie kwam – die dit seizoen nog geen WK-punt scoorde.

Vraagtekens bij F1-toekomst Logan Sargeant

“Het is geen kwestie van tijd, het is een kwestie van tempo”, zegt Coulthard over de F1-toekomst van Logan Sargeant. “Formule 1 is een stopwatchkampioenschap. Je levert de rondetijd of niet. Nyck de Vries zat bij AlphaTauri gemiddeld binnen tweeënhalve tiende van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, het verschil tussen Sargeant en Alexander Albon, zijn teamgenoot bij Williams, is groter. Daar zit een halve seconde tussen.”

Lees ook: Nyck de Vries, een F1-carrière van slechts tien maanden

Volgens Coulthard speelt op de achtergrond mee dat de achterban van Logan Sargeant het team een aardige kapitaalinjectie heeft gegeven. “Hij brengt geld naar het team en krijgt daardoor meer ruimte. En hij is Amerikaans, dat past bij de groei van de Formule 1 op dit moment. Maar ik denk dat we alleen naar de rondetijden moeten kijken”, aldus de Schot.

Lees hier alles over de Grand Prix van België met o.a. het complete tijdschema

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!