Virgin-rijders Jérôme d’Ambrosio en Timo Glock kwamen in Canada als vijftiende en zestiende over de streep in wat ze zelf een ongewone, ongelofelijke en moeilijke race noemen.

De Belg D’Ambrosio bleef zijn teamgenoot net voor op het Circuit Gilles Villeneuve en rept over een ‘ongelofelijke race’: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We hebben ons ongeveer vier uur lang in een race-situatie bevonden en het ging maar op en neer.”

“Ik moest voor de rode vlag al twee keer na de pits en na de hervatting was ik ineens in duel verwikkeld met Timo. Ik had echt geen idee van wat er allemaal gebeurde. Het was heel bizar.”

“Ondanks alles wat er ook daarna nog gebeurde was het echter een geweldige race en een fantastische ervaring voor me.”

Teamgenoot Glock, zestiende aldus, baalt vooral van het feit dat hij op het eind nog posities verloor. “Dat was jammer, want ik had daarvoor juist een goed tempo te pakken en was bezig om Jarno Trulli bij te halen.”

Dat Glock snelheid moest inleveren, kwam doordat hij zijn voorwielen blokkeerde en zijn banden zodoende verpestte. “Daarna kon ik namelijk niet meer voluit gaan omdat de auto te erg trilde op de rechte stukken”, legt hij uit.

“Narain Karthikeyan kon me daardoor inhalen, al sneed hij af in de chicane en duwde hij me van de baan, waardoor ook Jérôme er ook nog langs kon komen.”