Jerome D’Ambrosio mag morgen toch van start gaan, hoewel hij niet heeft voldaan de 107-procentnorm. De wedstrijdleiding gaf hem dispensatie.

D’Ambrosio schreef gistermiddag in de vrije training zijn Virgin af. In allerhaast prepareerde het team een nieuw chassis voor hem, maar het duurde even voordat de Belg zijn gebruikelijke snelheid weer te pakken kreeg. In de kwalificatiesessie bleef hij hierdoor niet binnen de 107 procent van de snelste tijd in Q1.

De wedstrijdleiding geeft hem toch toestemming om aan de race deel te nemen. “Daar ben ik ze erg dankbaar voor”, zegt D’Ambrosio. “Het is een zwaar etmaal geweest voor mij en voor het team. Het was een enorme taak om de auto op tijd opgebouwd te krijgen, maar dat was pas de halve strijd. Want daarna hadden we nog maar een uur om de juiste afstelling te vinden.”

“De auto voelde compleet anders aan”, vervolgt D’Ambrosio. “Daardoor bleef ik niet binnen de kwalificatie-eis. De tijd van Timo Glock is veel representatiever voor waar we toe in staat zijn en ik ben blij dat de stewards begrip hebben getoond voor mijn situatie.”