Jérôme d’Ambrosio heeft zijn eerste nachtrace op hoog autosportniveau achter de rug. In de eerste training was hij gelijk sneller dan teamgenoot Timo Glock, maar daarna was hij ruim een seconde langzamer.

Helemaal tevreden was hij door een beschadigde auto niet helemaal. “Het was heel warm dus het wordt een lange race. Dat wordt interessant”, aldus de Belgische Virgin-coureur. “Ik ben redelijk tevreden over mijn prestaties vandaag. De eerste training verliep goed ondanks het tijdverlies. De tweede sessie verliep goed met een racesimulatie.”

“Het was jammer dat tijdens mijn run op superzachte banden ik iets te wijd ging. Hierdoor raakte mijn voorvleugel en bodem beschadigd. Ook moest ik die ronde afbreken vanwege een gele vlag. Vervolgens repareerden we de auto maar de vloer was nog niet zoals hij hoorde te zijn. Ook hadden de banden aan kracht ingeboet. Hier moeten we naar kijken en morgen staat er een interessante kwalificatie op het programma.”

Ook Timo Glock keek niet echt tevreden terug. “De eerste sessie was niet je van het. Het duurde dankzij problemen aan de baan niet lang en dankzij het incident met Mark Webber verloor ik ook veel tijd”, aldus de Duitser over de Australiër die lange tijd achter hem vastzat en zijn voorvleugel stuk reed op de achterkant van de Virgin.

“Mijn linker achterband was hierdoor lek. Hierdoor gingen we niet meer naar buiten omdat we niet meer banden in de eerste training wilden verbruiken. De tweede sessie verliep ook niet goed maar ging wel wat beter. We hebben gevarieerd in de afstelling. De ingeslagen richting is niet slecht maar tijdens lange runs slijten de achterbanden snel. Daar moeten we naar kijken, om morgen vervolgens de auto nauwkeuriger af te stellen.”