Jérôme d’Ambrosio was vandaag in beide trainingen Virgin-teamgenoot Timo Glock te snel af. Laatstgenoemde reed met nieuwe onderdelen, terwijl D’Ambrosio moest aantonen wat het verschil was door met de oude onderdelen te rijden.

De Belg was, zoals wel vaker in 2011, sneller dan Glock. Hij sprak daarom na afloop ook van een goede dag. “Persoonlijk was dit een goede dag”, meent hij. “Het ging echt om het analyseren van de verschillende onderdelen. Ook probeerde ik de harde band met meerdere lange runs uit. Dat was heel nuttig.”

 

“Het is belangrijk dat we met z’n allen nu rond de tafel zitten om te kijken hoe het met de nieuwe onderdelen op Timo’s auto ging. Dat wordt de volgende stap. We moeten de verschillen naast elkaar leggen en kijken wat we daar morgen mee kunnen doen.”

Glock kon weinig afstellingswerk doen. “Ik was druk bezig met het testen van de nieuwe uitlaat dus veel werk aan de afstelling of balans viel er niet te doen. Informatie verzamelen was belangrijker. Makkelijk was het niet maar ik denk dat we wat vooruitgang hebben geboekt. Er resteert vanavond nog veel werk om te bepalen of we morgen opnieuw met de nieuwe uitlaat rijden.”