Nadat hij Timo Glock in de kwalificatie al de baas was, is Jérôme d’Ambrosio er ook in de race in geslaagd zijn meer ervaren teamgenoot voor te blijven.

D’Ambrosio eindigde in China als twintigste, met Glock een plaatsje achter hem. De Belg, die in tegenstelling tot zijn teammakker voor twee in plaats van drie pitstops koos, is blij dat hij er voor de tweede keer in drie races in is geslaagd de finish te halen.

“Ik ben erg gelukkig met mijn race”, zegt D’Ambrosio dan ook. “Ik denk dat ik het hele weekend goede vooruitgang heb geboekt en mijn tempo was tijdens de race ook een stuk beter dan in de eerdere Grands Prix.”

De 25-jarige coureur uit Etterbeek blikt dankzij zijn sterke Grand Prix van China ook al vol vertrouwen vooruit naar de volgende races: “Ik kan zien dat ik progressie maak en dat is op dit moment ook het belangrijkste, dus ik zie erg uit naar de race in Turkije.”

Voor Glock was het daarentegen een weekend om snel te vergeten. “Het is positief voor het team dat we met twee auto’s de finish hebben gehaald, maar voor mij persoonlijk was het geen goede race.”

Virgin besloot gedurende de wedstrijd bovendien om Glock van een driestops-strategie over te zetten naar twee stops. De Duitser is daar bij nader inzien niet gelukkig mee: “Dat was een verkeerde zet, want ik had daarna erg veel last van blauwe vlaggen.”

Met het tegenvallende weekend in Sjanghai achter de rug hoopt Glock nu op beterschap voor als het seizoen over drie weken verdergaat in Turkije. “Het begin van het seizoen was moeilijk, maar er is achter de schermen hard gewerkt aan een update waar we veel vertrouwen in hebben. Ik hoop dat er betere resultaten in het verschiet liggen.”