Ondanks zijn redelijke invalbeurt in de tweede Lotus in Monza, wordt de Belg Jerome D’Ambrosio nog nergens genoemd als potentiële kanshebber voor een zitje. Toch blijft de derde rijder van Lotus hopen, zegt hij tegen Autosport.

“De race om de laatste beschikbare zitjes is enorm zwaar”, zegt D’Ambrosio. “De markt van beschikbare rijders is enorm groot. Nog een jaar als derde rijder is eigenlijk geen optie, dan moet ik misschien maar uitkijken naar een andere raceklasse”, bekent de Franstalige Belg.

Toch heeft hij de strijd nog niet opgegeven. D’Ambrosio geeft aan druk bezig te zijn met een terugkeer als racecoureur, nadat hij in 2011 racecoureur was voor Marussia. Veel kan hij er echter nog niet over zeggen. “Het is zwaar. Ik hou van de Formule 1 en zal alles geven om zo lang mogelijk in de sport actief te zijn.”

De 25-jarige Belg verving tijdens de GP van Italië tweede rijder van Lotus, Romain Grosjean. De Fransman zat een schorsing uit van een race vanwege het veroorzaken van de startcrash in Spa. In Monza reed D’Ambrosio, zonder KERS, van de vijftiende startplek uiteindelijk naar de dertiende stek aan de finish.